Nieuws

Teelt seizoen 2023 

Teeltstation schiermonnikoog

Vanaf 3 januari 2023 15.00 uur kunnen er moeren besteld worden voor € 50 per stuk. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Verder is het mogelijk onbevruchte moeren te bestellen voor €18,50 per stuk. Ga voor bestellen naar moeren bestellen.

Bevruchtingstation Vlieland
Er is inmiddels een uitgebreide handleiding voor het inrichten en de verdere behandeling van de EWK's. In 2023 kunnen er weer 2 x 300 EWK's worden aangemeld. De darrenvolken op Vlieland zijn voorzien van nieuwe Beebreed moeren.

Vanaf 3 januari 2023 15.00 uur tot uiterlijk 1 juni 2022 kunnen er weer bevruchtingsvolkjes worden aangemeld. Let er wel op dat als het maximum aantal bevruchtingsvolkjes is bereikt de aanmelding sluit. Voor informatie en bestellen zie info bevruchtingsstation Vlieland.

Invoer moer met ondersteuning van VCI 

Door samenwerking tussen de Stichting Station voor Carnicateelt op Schiermonnikoog (SSvC) en de landelijke Vereniging van CarnicaImkers (VCI) is het eenvoudig voor imkers om over te gaan op - of weer terug te keren tot - het imkeren met zuiver Carnica. 

Teeltseizoen 2023 

Teeltstation schiermonnikoog
Het waren bewogen jaren vanaf 2020. Eerst hebben we moeten besluiten om de teelt van 2020 niet door te laten gaan. Later bleek dat overnachten op Schier toch mogelijk was en we nog een beperkte teelt konden uitvoeren. Hiermee konden we aan onze verplichtingen voldoen, aangaande de moeren die voor maart besteld waren.

Hoewel in 2021 gevaccineerd ging worden was het onzeker hoe en in welke mate een versoepeling van de coronamaatregelen zou uitpakken. Ook in 2022 rekenden we  daarom met twee senario's: een beperkte teelt als er nog strikte maatregelen zouden zijn en een normale teelt zonder beperkingen. Het viel allemaal mee en we konden alle bestellingen leveren. Daarnaast kunnen, ook in 2023 tussen de 50 en 100 onbevruchte moeren worden geleverd. 

Vanaf 3 januari 2023 kunnen er moeren besteld worden voor € 50 per stuk. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Verder is het mogelijk onbevruchte moeren te bestellen voor €18,50 per stuk. .

Bevruchtingstation Vlieland
Vanaf 3 januari 2023 tot uiterlijk 1 juni 2023 kunnen er weer bevruchtingsvolkjes worden aangemeld. Let er wel op dat als het maximum aantal bevruchtingsvolkjes is bereikt de aanmelding automatisch sluit. 

 

De gevolgen van het coronavirus voor de teelt op Schiermonnikoog en het bevruchtingsstation Vlieland

Het coronavirus houdt een ieder bezig. Zo ook de Stichting Station voor Carnicateelt. Het bestuur heeft de afgelopen dagen druk overleg gevoerd en is daarbij tot de volgende conclusie gekomen. Ook voor 2023 is het afwachten hoe het virus zich ontwikkelt. We houden u op de hoogte d.m.v. een nieuwsbrief indien zich ingrijpende wijzigingen voordoen.

 

 

Privacyverklaring 

In mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van kracht geworden. Daar hebben wij als Stichting Station voor Carnicateelt ook mee te maken. Wij gebruiken de persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst voor het leveren van moeren. De gegevens worden niet aan derden verstrekt en worden tijdelijk bewaard. Voor verdere informatie zie onze privacyverklaring.