Nieuws

Nieuw teeltseizoen 

Teeltstation Schiermonnikoog

Vanaf 3 januari 2024 19.00 uur kunnen er bevruchte moeren besteld worden vanaf  € 57,50 per stuk. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Verder is het mogelijk onbevruchte moeren te bestellen voor € 22,50 per stuk. Ga voor bestellen naar moeren bestellen.

Bevruchtingsstation Vlieland
Vanaf 3 januari 2024 19.00 uur tot uiterlijk 1 juni 2024 kunnen er weer bevruchtingsvolkjes worden aangemeld. Let er wel op dat als het maximum aantal bevruchtingsvolkjes is bereikt de aanmelding automatisch sluit.  In 2024 kunnen er weer 2 x 300 EWK's worden aangemeld. De darrenvolken op Vlieland zijn voorzien van nieuwe Beebreed moeren. Er is inmiddels een uitgebreide handleiding voor het inrichten en de verdere behandeling van de EWK's.  Let er wel op dat als het maximum aantal bevruchtingsvolkjes is bereikt de aanmelding sluit. Voor informatie en bestellen zie info bevruchtingsstation Vlieland.

Invoer moer met ondersteuning van VCI 

Door samenwerking tussen de Stichting Station voor Carnicateelt op Schiermonnikoog (SSvC) en de landelijke Vereniging van CarnicaImkers (VCI) is het eenvoudig voor imkers om over te gaan op - of weer terug te keren tot - het imkeren met zuivere Carnica. 

 

Privacyverklaring 

In mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van kracht geworden. Daar hebben wij als Stichting Station voor Carnicateelt ook mee te maken. Wij gebruiken de persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst voor het leveren van moeren. De gegevens worden niet aan derden verstrekt en worden tijdelijk bewaard.